– De främre dörrarna ska låsas och utrymmet närmast förarhytten stängas av för passagerare, förklarar Peder Carlsson. Foto: Ali Lorestani/TT

Nu ska framdörrarna på bussarna i Västmanland hållas stängda

Uppdaterad
Publicerad

Från fredag morgon den 17 april ska de främre dörrarna på bussarna i Västmanland hållas stängda, annars riskerar Svealandstrafiken stora vitesbelopp. Arbetsmiljöverket har nu sagt sitt.

– Det handlar om att chaufförerna ska ha en säker arbetssituation, säger Peder Carlsson, sektionschef på Arbetsmiljöverket.

SVT Nyheter Västmanland har berättat hur Svealandstrafikens busschaufförer vänt sig till Arbetsmiljöverket för att få dem att ingripa och få arbetsgivaren att stänga de främre dörrarna på bussarna även i Västmanland.

Sådana åtgärder för att minska riskerna för spridning av covid-19 har redan införts på flera håll i landet och väntas på ännu fler håll under fredagen.

Coronaviruset i Västmanland

Beslutet som gäller Västmanlands och Örebro län fattades på torsdagseftermiddagen och gäller alla bussar i linjetrafik.

– Vår definition av linjetrafik är där resenärer betalar för att få åka med, säger Peder Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet