Vik-supportrar säljer bullar för att samla pengar till klubben. Foto: VIK Support

VIK-fans har samlat över 200.000

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags kom chockbesked att VIK låg 4-5 miljoner kronor back och var nära konkurs. Nu har VIK:s supportrar samlat ihop över 200.000 kronor.

Under onsdagens presskonferens kom beskedet som chockade både spelare och supportrar. VIK:s elitverksamhet var i ekonomisk kris. En tredjedel av de 4-5 miljoner som klubben låg back behövde komma in snabbt. Och under hashtaggen #räddavik har nu klubbens fans samlat ihop över 200.000 kronor.

Målet en halv miljon

VIK:s förre ordförande Christer Brostedt sade i en intervju med SVT Nyheter Västmanland i torsdags att han hoppades att Västeråsarna skulle sluta upp för att hjälpa klubben. De har många också gjort. Det har skett genom vanlig insamling, men också genom försäljning av bullar, och nätauktioner av hockeyrelaterade saker som klubbtröjor. Nu är supportrarnas nästa mål att få ihop en halv miljon kronor.

Krisen i VIK

Inväntar rekonstruktionsbesked

Nästa steg för klubben är att invänta besked om det blir en rekonstruktion av klubben. Det beskedet ges av Västmanlands Tingsrätt när en ansökan är inskickad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i VIK

Mer i ämnet