Foto: TT/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

VIK Hockey i ekonomisk kris – fem miljoner saknas

Publicerad

VIK Hockey kallade till en extrainsatt presskonferens kl 12.00 i dag. Detta med anledningen av klubbens mycket ansträngda ekonomiska läge.

Klubben saknar fyra till fem miljoner kronor för att elitverksamheten ska kunna överleva och en tredjedel av pengarna måste komma in redan inom en enda vecka. Det meddalde klubben under en extrainsatt pressträff på onsdagen.

Nu ska klubben inleda arbetet med en rekonstruktion. Arbetet med det börjar på torsdag. Även dialog med sponsorerna har inletts.

Vi har upptäckt bristande rutiner och bokföringsfel i klubben. Styrelsen har även tagit felaktiga beslut under hela säsongen. Därför är vi där vi är just nu, säger klubbens ordförande Camilla Törngren.

”Vi har hopp”

Hon säger att situationen känns som ett slag i magen för hela klubben.

– Visserligen har vi redan gjort en del förändringar i organisationen men det här är klubbens gemensamma ansvar, säger Camilla Törngren.

Den akuta likviditetsbristen rör enligt henne bara elitverksamheten och inte övrig verksamhet som barn- och ungdomsishockey.

– Vi har hopp kvar men det är tufft, säger Camilla Törngren.

Även klubbchefen Johan Fägerblad visar sig uppgiven.

Ber allmänheten om hjälp

– Vi fick reda på det här förra veckan men ville inte gå ut med den här hemska nyheten förrän idag. Jag känner mig chockad och ledsen. Det här är helt fruktansvärt, säger han.

– Det här är nog den värsta dagen i mitt liv, tillägger Johan Fägerblad.

För att få in en tredjedel av pengarna ber klubben nu allmänheten om hjälp. Konkret hoppas man på att få in pengar snabbt.

– Får vi inte in tillräckligt inom kort så går vi i konkurs. Jag vågar knappt uttala det, men så är det. Det som händer då är att vi gå ned till division två. Det vore förskräckligt, säger klubbchefen Johan Fägerblad.

– Skulle det hjälpa skulle jag avgå med en gång, idag om man så vill, men jag tror inte det hjälper faktiskt, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i VIK

Mer i ämnet