Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera röster inom oppositionen i Finland krävde ett drogtest från statsministern Sanna Marin. Resultatet visade sig vara negativt. Foto: EBU/YLE/Reuters/SVT

Efter festklippen: ”Stöddansare” tar Sanna Marin i försvar

Uppdaterad
Publicerad

En mediestorm har väckts kring Finlands statsminister Sanna Marin efter att filmer där hon festar spridits på nätet. Men nu har flera kvinnor börjat visa sitt stöd för Marin genom att lägga upp filmklipp på sociala medier där de själva ”stöddansar” för statsministern.

– Människor måste kunna få ha fritid och kunna dansa loss och vara med sina vänner, säger journalisten och influencern Noora Shingler till SVT.

Noora Shingler är finlandssvensk och har själv valt att lägga upp ett dansklipp till hashtagen #solidaritywithsanna. Syftet med klippet var dels att ge stöd åt Marin, men också att rikta kritik mot medier.

– Media borde ha utelämnat dessa bilder som inte har något med hennes politikerroll att göra, säger Noora Shingler till SVT.

Även politiker har reagerat

Även Polens premiärminister Mateusz Morawiecki har kommenterat händelsen då det enligt honom fanns goda skäl att gå ut och fira Finlands Natomedlemskap.

– Om Finlands statsminister drack lite mer vodka än vanligt och dansade så finns det inget hemskt i det.

Hör Noora Shingler berätta mer om varför hon har valt att ge stöd till Sanna Marin i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.