17 migranter döda i båtolycka utanför Bahamas

Uppdaterad
Publicerad

17 personer som tros vara migranter från Haiti har dött i en båtolycka utanför Bahamas kust tidigt på söndagsmorgonen lokal tid, meddelar den bahamska regeringen.

”Räddningsarbetare har bärgat 17 kroppar ur vattnet”, säger premiärminister Philip Davis i ett uttalande som publicerats på Twitter. Bland de döda finns 15 kvinnor, en man och ett barn.

Ytterligare 25 personer har räddats. Minst en person saknas fortfarande.

Enligt preliminära uppgifter ska en båt ha lämnat New Providence, Bahamas folkrikaste ö, tidigt på söndagsmorgonen med omkring 60 människor ombord. Resans slutmål tros ha varit Florida. Fartyget ska sedan ha kapsejsat omkring elva kilometer utanför öns kustremsa.

Bahamas är ett känt tillhåll för människosmugglare som använder önationen som en startpunkt för att föra människor till USA, en resa som inte sällan är förenad med livsfara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.