• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Blommor på gatan i Manchester Foto: Mathias Gerdfeldter, SVT

Bror till självmordsbombaren i Manchester får 55 års fängelse

Publicerad

För tre år sedan dog 22 människor i terrordådet vid Ariana Grandes konsert i Manchester. Nu har självmordsbombarens bror dömts till 55 års fängelse, rapporterar BBC.

Den 23-årige brodern ska enligt rätten ha uppmuntrat och assisterat gärningsmannen till att utföra dådet. Morddomen kom redan i mars, och nu har strafflängden bestämts till 55 år i fängelse.

Flera barn omkom i explosionen som utlöstes av en hemgjord bomb fylld med splitter. Över 200 skadades.

Gärningsmannen var den 22-årige Salman Abedi, som själv dödades vid explosionen. Abedi var känd av säkerhetstjänsten men var inte föremål för utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.