Foto: TT

Cameron visar upp sina skattepapper

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens premiärminister David Cameron offentliggör sina skatteuppgifter i ett försök att avvärja fler frågeställningar kring sin ekonomi. De senaste årens deklarationer visar bland annat att han har ärvt 300 000 brittiska pund från sin far.

Cameron bildar också en arbetsgrupp som ska granska Panamahärvan för att visa att Storbritannien är i ”framkant av internationella åtgärder för att ta itu med aggressiv skatteplanering och skatteflykt”.

Storbritanniens premiärminister David Cameron bildar en arbetsgrupp som ska granska Panamahärvan för att visa att landet är i ”framkant av internationella åtgärder för att ta itu med aggressiv skatteplanering och skatteflykt”.

Arbetsgruppen kommer att undersöka de läckta Panamadokumenten för att försöka identifiera kunder till advokatbyrån Mossack Fonseca som misstänks för pengatvätt och skatteflykt. Gruppen kommer att ha en budget på 10 miljoner brittiska pund (cirka 115 miljoner svenska kronor).

Panama-dokumenten

– Det finns mycket mer att göra här och den här arbetsgruppen kommer att samla Storbritanniens bästa expertis för att ta itu med felaktigheter relaterade till Panamadokumenten, säger Cameron.

Han är under stor press vad gäller hur han själv har hanterat sina tillgångar i utlandet och offentliggör sina privata skatteuppgifter i ett försök att avvärja fler frågeställningar kring sin ekonomi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Panama-dokumenten

Mer i ämnet