Donald Trump skärper tonen mot Nordkorea ytterligare och säger att de bör vara ”mycket mycket nervösa” om de gör något mot USA. Foto: TT

Donald Trump skärper varningen mot Nordkorea

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trump har utlovat eld och raseri mot Nordkorea. Nu skärper han varningen ytterligare och säger att de bör vara ”mycket, mycket nervösa” om de gör något mot USA.
– Saker kommer att hända dem som de aldrig trodde var möjliga, säger presidenten.

Spänningarna mellan de båda länderna har eskalerat sedan Nordkorea genomförde två robottester i juli.

Efter uppgifter om att Nordkorea har lyckats producera en kärnvapenstridsspets anpassad för landets raketer gick Donald Trump häromdagen ut med en varning. Han sade att fortsatta hot från Nordkorea ”kommer mötas av eld och raseri och en kraft vars like världen aldrig tidigare skådat”.

LÄS MER: Donald Trumps ultimatum till Nordkorea: Ni kommer att mötas av eld och raseri

Nordkorea svarade med hota att avfyra fyra robotar mot amerikanska baser i Guam.

”Inte tuffa nog”

Nu skärper USA:s president ytterligare sin varning mot Nordkorea. På torsdagen sade Trump att hans uttalande om eld och raseri kanske inte var tufft nog, enligt Reuters. Han sade att Nordkorea bör vara ”mycket, mycket nervösa” om landet gör något mot USA, uppger BBC.

– Om Nordkorea gör någonting och ens tänker på att attackera någon vi älskar eller som vi representerar eller våra allierade bör de vara mycket, mycket nervösa. Därför att saker kommer att hända dem som de aldrig trodde var möjliga, sade han.

LÄS MER: Nya hot mot USA från Nordkorea

På frågan om han överväger en förebyggande attack mot Nordkorea, för att hindra landet från att genomföra en kärnvapenattack mot USA, sade han:

– Vi får se vad som händer.

Förhandlingar möjliga

Samtidigt mildrade han sitt uttalande genom att säga:

– Vi kommer alltid att överväga förhandlingar.

Han tillade dock att förhandlingar med Nordkorea har misslyckats de senaste 25 åren.

LÄS MER: Här är nyckelspelarna i Nordkoreakrisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet