Vladimir Putin och Donald Trump har träffats förut – här i samtal under Apec-mötet i november 2017. Foto: Jorge Silva, AFP / TT

Efter USA:s anfall mot Syrien – nu vill Trump träffa Putin

Uppdaterad
Publicerad

Efter den påstådda kemgasattacken i Syrien, och det amerikansk-fransk-brittiska anfallet den gångna helgen är Donald Trump nu redo att möta Rysslands president Vladimir Putin. Det meddelar Vita huset i ett uttalande.

Trumps ambition är fortfarande att kunna ta hem amerikanska trupper från Syrien, sade Vita husets talesperson Sarah Sanders. Presidenten har också för avsikt att få till stånd ett möte med sin ryske motsvarighet, Vladimir Putin. Inget möte är emellertid inplanerat i nuläget.

Uttalandet kommer efter helgens flyganfall mot Syrien där USA tillsammans med Frankrike och Storbritannien genomförde attackerade mål bland annat Damaskus och Homs.

Ryssland, som stödjer Syrien, anser att attacken bryter mot internationell lag, medan de tre västländerna bakom anfallet menar att det varit nödvändigt som ett svar mot den kemvapenattack som man säger att Syrien gjort sig skylidg till i Douma förra helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet