Emma Lundwall: ”Jag hade precis hämtat mina barn i skolan”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Emma Lundwall bor på Chambers Street, i samma kvarter som det misstänkta terrordådet inträffade i. Hon hade just hämtat sina barn i skolan när de möttes av kaos.
– När det kommer så nära så blir man ju rädd, säger hon.

Från sitt fönster i lägenheten på Chambers Street ser svenska Emma Lundwall det enorma polispådrag som just nu pågår.

– Jag ser ner till gångbron där det hela har hänt, det är avspärrningar och väldigt mycket poliser. Det enda vi såg när vi gick hem från skolan var personal från FBI, folk som sprang, som pratade i kommunikationsradio. Det är klart att det var otäckt även om det inte var någon som skrek. Vid avspärrningarna vid bron var det kaotiskt, säger hon.

”Vill inte att rädslan ska påverka mig”

Hon hann precis hämta sina barn i skolan innan våldsdådet inträffade i deras bostadsområde Tribeca. Strax efter att hon hämtat sina barn sattes skolan i så kallad lockdown, vilket innebar att skolan stängdes helt, alla elever togs ner i källaren och inga föräldrar fick hämta sina barn.

– Jag såg föräldrar stå vid avspärrningarna och vänta, jag är så tacksam att jag hann hämta barnen innan och att vi hann in i lägenheten, säger Emma Lundwall.

– Det känns så overkligt på en plats som är så trygg. Jag vill inte att rädslan ska påverka mig, säger Emma Lundwall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd på Manhattan

Mer i ämnet