”Det som slår mig är den stora polisstyrkan”

Publicerad

Kreml säger att Navalnyj är oviktig – samtidigt signalerar de något helt annat när massiva polisstyrkor dyker upp vid protesterna. Det menar Carolina Vendil Pallin, expert på rysk inrikespolitik vid Totalförsvarets forskningsinstitut.

Protester har än en gång brutit ut på flera håll i Ryssland. Myndigheterna har svarat med en överväldigande polisnärvaro. SVT:s korrespondent Bert Sundström beskrev att det vid ett tillfälle var fler poliser än demonstranter vid Krasnije Vorota i Moskva.

Även Rysslandsexperten Carolina Vendil Pallin reagerar.

– Det som framför allt slår mig är vilken stor polisstyrka man tagit ut i de stora städerna, säger hon i SVT Nyheters direktsändning.

– Man har hela tiden sagt att Navalnyj inte är viktig, men det faktum att man stängt av centrala Moskva och Sankt Petersburg talar för något helt annat.

Se mer i videoklippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.