Foto: TT

Farage ”intressant” i FBI-utredning om Trump och Ryssland

Publicerad

Den förre Ukip-ledaren Nigel Farage är en ”intressant person” i FBI:s utredning om möjliga kontakter mellan Ryssland och Donald Trumps presidentvalskampanj. Det sägor källor med insyn i utredningen till The Guardian. Farage förnekar alla kontakter med Ryssland.

Enligt The Guardians källor är Farage intressant för utredarna på grund av sina kontakter med personer som var inblande i Trumps kampanj och även för sina kontakter med Wikileaks grundare Julian Assange.

Assange spelade, enligt amerikanska underrättelsetjänster, en nyckelroll när epost från det demokratiska partiet i USA publicerades under presidentvalskampanjen, vilket tros ha skadat Hillary Clintons kampanj, skriver The Guardian.

Är inte misstänkt för något

Farage anklagas inte för att ha gjort något fel och är inte misstänkt för något, men han är ändå intressant för utredarna eftersom han kan ha information om sådant som är relevant för utredningen.

En källa säger till The Guardian att Farage dyker upp gång på gång i utredningen, i samband med personer som associeras till Trump, Wikileaks och Ryssland.

LÄS MER: Trump bad FBI lägga ner utredning

Farage: Jag har aldrig varit i Ryssland

Själv förnekar Nigel Farage alla kontakter med Ryssland och säger till Daily Mail att han inte tror på att han är föremål för utredarnas intresse.

– Jag har aldrig varit i Ryssland. Jag har aldrig haft några affärskontakter med Ryssland, säger han till tidningen.

Enligt Guardian har Farage sagt att den ryske presidenten Vladimir Putin är den person han mest beundrar och han har flera gånger framträtt i den ryska engelskspråkiga tv-kanalen Russia Today. Han stöttade Trump inför det amerikanska presidentvalet och tog starkt avstånd från Hillary Clinton.

LÄS MER: Ryssutredning i USA blir brottsutredning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trump sparkar FBI-chef

Mer i ämnet