Se sammanstötningarna i migrantlägret i Calais Foto: TT

Flera migranter skjutna i Calais

Uppdaterad
Publicerad

Fyra unga människor från Eritrea är kritiskt skadade sedan de blivit skjutna i sammandrabbningar mellan migranter i Calais i Frankrike. Ytterligare en person har förts till sjukhus med allvarliga skador.

De fyra i kritiskt tillstånd är mellan 16 och 18 år gamla och har förts till sjukhus för operation.

130 var inblandade i bråket

Flera andra har skadats i bråket där över 130 personer var inblandade, och som blossade upp när en person avlossade ett skott i en kö vid matutdelning i utkanten av Calais. Bråket varade i nära två timmar.

Flyktingkrisen i Calais

Omkring fem kilometer därifrån utbröt ett annat stort bråk i ett industriområde mellan två grupper migranter, enligt myndigheterna.

Det är det allvarligaste bråket i Calais sedan sammandrabbningar i juli i fjol.

”Djungeln revs”

Inrikesminister Gerard Collomb har begett sig till området för att övervaka situationen tillsammans med lokala myndigheter och polisen, twittrar han.

I slutet av 2016 revs ett omfattande tältläger utanför Calais som fått smeknamnet ”djungeln”– en gång hem för nära 10.000 människor – men hundratals migranter har stannat i området. De flesta av dem är unga människor från Afrikas horn och Afghanistan som hoppas kunna ta sig till Storbritannien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingkrisen i Calais

Mer i ämnet