Till höger en bild från när personalen lämnar planet och går mot ambulanserna som samlats på flygplatsen. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flygplan på JFK satt i karantän – passagerare sjuka

Publicerad

Ett plan från Dubai som landade på flygplatsen JFK i New York i dag har satts i karantän, sedan ett hundratal passagerare uppgett att de kände sig sjuka, rapporterar NBC New York.

Emirates-planet hade minst 521 passagerare och landade strax efter kl 9 lokal tid på JFK, rapporterar NBC. Polis och sjukvårdspersonal stod beredda för att undersöka passagerarna. En passagerare lade upp en bild i sociala medier där över ett dussin utryckningsfordon väntade på planet.

New Yorks borgmästare bekräftar att planet satts i karantän. 19 personer har bekräftats vara sjuka. Tio av dem har förts till sjukhus, medan nio avböjt vård, enligt NBC.

100 personer rapporterar att de känt sig illamående enligt ett uttalande från New Yorks borgmästare. Flygbolaget uppger i ett uttalande att tio passagerare insjuknat.

”Passagerarna kontrollerades omedelbart av lokala hälsovårdsmyndigheter och de som behöver vård ska få det”, skriver Emirates och tillägger att alla andra passagerare ska få lämna planet.

Vad passagerarna drabbats av framgår inte men enligt ABC7 New York ska piloten ha uppgett att många hostade och hade feber. Eric Phillips, talesperson för New Yorks borgmästare Bill de Blasio, säger enligt AP planet har varit i Mecka, där det just nu pågår ett utbrott av influensa och att det finns indikationer på att det kan vara en orsak till sjukdomsfallen.

En talesperson för Vita huset säger att president Donald Trump håller sig uppdaterad om situationen i takt med att ny information blir tillgänglig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer