Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sökarbetet efter Luis Diaz kidnappade pappa är enorm, berättar SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler. Hör mer om hur det går till i klippet. Foto: PETER POWELL/EPA/TT

Fotbollstjärnan Luis Diaz föräldrar kidnappade i Colombia

Publicerad

I lördags kidnappades Liverpoolstjärnan Luis Diaz föräldrar i Colombia. Mamman hittades efter några timmar – men sökandet efter pappan pågår fortfarande – och beskrivs som intensivt.

– I colombianska media talas det om att hundratals elitsoldater från militären, men även polisens specialenheter, deltar, säger SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler.

Kidnappningen ska ha skett när föräldrarna, Luis Manuel Díaz och Cilenis Marulanda, färdades i en bil i hemstaden Barranca och beväpnade personer på en motorcykel stoppade bilen för att sedan kidnappa paret.

Mamman kunde dock räddas efter ett par timmar, då fordonet hade körts ut på landsbygden.

– Där har man lämnat fordonet och mamman. Det kan vara så att de tyckt att det varit för komplicerat att ha två kidnappade med sig – att man ska ta sig en lång sträcka – och därför valt att bara ta med sig en av dem, säger SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler i Morgonstudion.

Belöning på en halv miljon

Enligt polisen är fyra personer misstänkta för inblandning i kidnappningen. Ett orosmoment är att pappan kan ha tagits till ett otillgängligt område vid gränsen till Venezuela som har en lång historik av aktivitet från den organiserade brottsligheten. Det förekommer även rykten om att pappan ska ha förts över till den venezuelanska sidan.

– Det skulle innebära att uppdraget att få tag på honom blir betydligt mer komplicerat då ett helt annat land i så fall måste involveras. Från myndigheternas sida har man därför försökt upprätta någon slags närvaro längs hela gränsområdet för att på så sätt försöka hindra att pappan ska föras över, säger Tigran Feiler.

Polisen har nu gått ut med en belöning på en halv miljon kronor för den som lämnar information som kan leda till att pappan hittas.

Hör mer om hur sökandet går i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.