Foto: SVT

Greta Thunberg om mötet med Trump: ”Jag blev chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Greta Thunberg ilskna blick mot Donald Trump har varit en snackis över hela världen. Nu kommenterar hon för första gången mötet – och Trumps hån mot henne på Twitter – när hon gästar veckans Skavlan i SVT.

– Jag blev chockad, säger hon.

Mötet mellan Greta Thunberg och Donald Trump har varit omdebatterat i stora delar av världen. Bilden på hur hon stirrar ut presidenten blev en ”meme” som har spridits flitigt i sociala medier.

När Greta Thunberg nu gästar SVT:s Skavlan kommenterar hon för första gången mötet.

– Säkerhetsvakterna sa att vi skulle gå åt sidan. Jag undrade vad som pågick och då dök han upp. Jag blev chockad, säger Greta Thunberg utan att kommentera hur omtalat det blev efteråt.

”Kan tolka det på olika sätt”

Thunberg och Trump har däremot fortsatt skapa rubriker under veckan. Även om de två egentligen aldrig träffades twittrade Trump om henne efteråt.

”Hon verkar vara en ung lycklig flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så trevligt att se!”, skrev presidenten på Twitter.

Och Greta svarade med att byta presentationstexten i sin Twitterprofil till:

 ”En väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid”.

– Man kan tolka det på många olika sätt. Jag visste att han någon gång skulle säga något om mig. Och det spelar ingen roll, säger Greta Thunberg i Skavlan.

Skavlan: Läser du inte in någon sarkasm i det?

– Ja, det gör jag förstås, säger Greta med ett leende.

Hon fortsätter:

– Men det är klart att han skulle skriva så.

”Skavlan” sänds på fredagar i SVT klockan 21.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.