Hamas-ledaren Ismail Haniyeh är på besök i Libanon. Arkivbild. Foto: Dalati Nohra / AP / TT NYHETSBYRÅN

Hamas och Hizbollah har hållit möte i Beirut

Uppdaterad
Publicerad

Ledarna för rörelserna Hizbollah och Hamas har på söndagen hållit ett möte i Libanons huvudstad Beirut. Avsikten var att diskutera beredskapen hos ”motståndsaxeln mot Israel”, enligt ett uttalande från Hizbollah.

Ismail Haniyeh, som leder palestinska Hamas som styr i Gazaremsan, anlände till Beirut redan i onsdags.

Israel anklagar Hamas för att dagen därpå ha avfyrat 34 raketer från södra Libanon – där Hizbollah har sina starka fästen – mot Israel.

Samarbete diskuterades

Under Haniyehs möte med Hizbollah-ledaren Hassan Nasrallah diskuterades samarbetet mellan libanesiska, palestinska, syriska och andra Iranstödda grupper som har gemensamt att de är i konflikt med Israel, skriver AFP.

Hamas, som sedan 2007 har styrt över Gaza, är terrorstämplad av bland andra EU. Hizbollah, som är en islamistisk shiamuslimsk rörelse i Libanon med nära band till Iran är terrorstämplad av USA. Rörelsens väpnade gren är också terrorstämplad av EU.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.