Abul-Sam-on till vänster var den som först kunde kommunicera med de brittiska dykarna. Tränaren Ekapol Chantawong, till höger, gav bort sin del av matvarorna som fanns tillgängligt till de yngre pojkarna. Foto: Thailändska marinen/Sakchai Lalit/TT

Här är pojkarna som satt fast i grottan i Thailand

Uppdaterad
Publicerad
Duganpet Promtep beskrivs som en person med stark drivkraft, Adul-Sam-on beröms för sin artighet – medan tränaren Ekapol Chantawong vägrade äta och gav maten till pojkarna.
Här är samtliga 13 personer som satt fast i den thailändska grottan.

Fotbollslaget, bestående av tolv pojkar och deras tränare, satt fast i Tham Luang-grottan i Thailand i omkring två veckor och återhämtar sig nu på sjukhus. Medier runt om i världen bevakade deras kamp att ta sig ut.

Duganpet Promtep, 13 år. Han beskrivs som en person med stark drivkraft som respekteras högt av sina lagkamrater. Duganpet Promtep ska ha scoutats av flera thailändska klubbar, enligt BBC.

Abul-Sam-on (till höger) beröms för sin artighet. Foto: ROYAL THAI NAVY/AFP/TT

Adul-Sam-on, 14 år, som föddes i Myanmar, pratar flera språk och var den första som kunde kommunicera med de brittiska dykarna när fotbollslaget först hittades i grottan. Han är statslös pojke, som beröms för sin artighet och sitt lugn under krisen.

Peerapat Sompiangjay fyllde 17 år när pojkarna fastnade i Tham Luang-grottan. Tilltuggen de hade med sig för att fira hans födelsedag är troligtvis det som hjälpte laget att överleva hungern innan de hittades den 2 juli.

Chanin Vibulrungruang med sina 11 år, är den yngsta spelaren i laget, och anfallare. Han började spela fotboll när han var sju år gammal innan han började spela på skolans egna klubb. Han blev sedan inbjuden till att spela för fotbollslaget.

Panumas Sangdee, 13 år gammal, är enligt lagets högsta tränare, större än andra barn i sin egna ålder, men väldigt smidig. Han är försvarare i laget.

Somepong Jaiwong, 13 år beskrivs av sin lärare som en optimistisk pojke som gillar alla sporter. Han drömmer om att bli fotbollsspelare för det thailändska landslaget, säger läraren till nyhetsbyrån AFP. ”Jag älskar dig mamma och pappa. Oroa er inte över mig. Jag är i trygghet”, skrev han i brevet till sina föräldrar som han skrev från grottan.

Mongkol Booneiam, 12 eller 13 år, beskrivs som glad, energisk och vänlig. Mongkol och hans mor hade flyttat till Thailand från Myanmar. Hans far sa till AFP att Mongkol är en bra pojke som älskar att plugga – nästan lika mycket som han älskar fotboll.

Nattawut Takamrong, 14 år skriver i brevet till sina föräldrar från grottan att de inte ska oroa sig för honom. Han skriver att han saknar sina föräldrar och farföräldrar, men att ”han kan ta hand om sig själv”.

Ekarat Wongsukchan, 14 år är målvakten i laget. I sitt brev till sin mamma skriver han att han lovar att hjälpa till med att sälja saker i hennes butik så fort han blir räddad.

Prajak Sutham, 15 år har beskrivits av familjevänner som en smart, tyst kille som älskar sport. En familjevän säger till BBC att han blev chockad när han hörde att Prajak var fast i grottan. Han trodde inte Prajak skulle följa med.

Pipat Pho, 15 år skrev i brevet till sina föräldrar att han vill äta mookatha eller thailändsk barbeque när han kommer ut ur grottan. ”Jag älskar mamma, pappa och mina syskon” lade han till bredvid ett hjärta som han ritat.

Pornchai Kamluang, 16 år gammal spelar som försvare i laget. ”Oroa er inte. Jag är glad”, skriver Pornchai i brevet till sina föräldrar.

Den 25-årige tränaren Ekapol Chantawong är den som läkaren uppgett har sämst hälsa efter vistelsen i grottan. Foto: TT

Tränaren Ekapol Chantawong, 25 år gammal, ska ha varit den svagaste i gruppen när laget hittades. Enligt uppgifter till BBC hade han vägrat att äta något av det som fanns tillgänglig, och i stället gett det till pojkarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Thailändskt pojklag fast i grotta

Mer i ämnet