Donald Trump i Kennedy Center på lördagen. Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

Trump: ”Jag är president, de är det inte”

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump har sen han tillträdde upprepade gånger kritiserat landets medier. Under lördagen talade presidenten om ”falska medier” på en tillställning i Washington D.C.

– Jag är president, de är det inte.

President Trump talade under lördagen på en tillställning för att hylla krigsveteraner. Han pratade om att medier har förstört för sig själva, rapporterar The Guardian.

– Vi vann och de förlorade. Faktum är att pressen har förstört sig själv för att de gick för långt. I stället för att vara subtila och smarta tog de fram yxan och folket såg det redan från början, sade Trump i Kennedy Center, Washington.

Han passade också på att nämna muren mot Mexiko som han lovat sina väljare.

– Och förresten, för er som är nyfikna, vi kommer bygga muren, sa presidenten.

LÄS MER: Mur mot Mexiko med många förhinder

”Låg IQ och galen”

Under de senaste dagarna har ett Twitter-krig utspelat sig mellan presidenten och MNSBC-journalisterna Mika Brzezinski och Joe Scarborough.

Det hela började med att Brzezinski skarpt kritiserat Trumps regering i tv-programet ”Morning Joe”, då svarade presidenten med att twittra att journalisterna i programmet var galna och hade låg IQ.

Brzezinski och Scarborough bemötte uttalandet Washington Post under rubriken ”Trump är inte frisk”.

”Vi har våra tvivel, men vi är båda övertygade om att han inte är mentalt utrustad att fortsätta titta på vårt program 'Morning Joe'”, skrev programledarna.

LÄS MER: Trump Twitter-rasar efter präktig nyhetsanka

Twitter-bråket fortsätter

På lördagen svarade Donald Trump igen.

”Galna Joe Scarborough och dum-som-en-sten-Mika är inte dåliga människor, men program med så dåliga tittarsiffror kontrolleras av deras chefer på NBC. För dåligt!” skrev han på Twitter.

Trumps attacker mot de två programledarna har ytterligare spätt på den hårda kritiken mot presidentens medievanor, och har mött fördömanden inom hans eget parti Republikanerna. Ordvalet gentemot Mika Brzezinski har beskrivits som ovanligt vulgärt och sexistiskt, rapporterar TT.

LÄS MER: Misstron ökar mot USA – tappar störst förtroende hos svenskarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.