Enligt källor till brittiska Sky News har den saudiske journalisten Jamal Khashoggis kroppsdelar hittats. Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT

Källor: Delar av Khashoggis kropp ska ha hittats

Uppdaterad
Publicerad

Delar av den saudiska journalisten Jamal Khashoggis kropp ska ha hittats, enligt obekräftade källor till Sky News.

Enligt källor till den brittiska tv-kanalen Sky News har den saudiske journalisten Jamal Khashoggis kroppsdelar hittats.

Kroppen ska ha styckats, uppger tv-kanalen.

Enligt en källa till Sky News hittades kroppsdelarna i det saudiska generalkonsulatets privata trädgård i Istanbul.

Uppgifterna har inte bekräftats av myndigheter.

President ställer Saudiarabien till svars

Uppgifterna kommer bara timmar efter att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan krävt att Saudiarabien berättar sanningen bakom Khashoggis död. Presidenten frågade sig även varför man inte kunde svara på var kroppen fanns, trots att man erkänt att journalisten dog på konsulatet.

Samtidigt säger Saudiarabien att de som är ansvariga för mordet på Khashoggi ska ställas till svars, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Ändrat sina förklaringar

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi dog i Saudiarabiens konsulat i Istanbul den andra oktober. Saudiarabien sade till en början att de inte hade något med försvinnandet att göra, men ändrade sig sen och hävdade att han dog av misstag i samband med ett slagsmål inne på konsulatet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Saudisk journalist död

Mer i ämnet