• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Storbritanniens premiärminister Theresa May. Foto: TT

Labour knappar in inför valet i Storbritannien

Uppdaterad
Publicerad

Labour knappar in på de konservativa inför det brittiska parlamentsvalet. Men premiärminister Theresa Mays parti har fortfarande en klar majoritet, enligt en ny opinionsundersökning.

Med bara några dagar kvar till det brittiska valet den 8 juni knappar oppositionspartiet Labour in på det styrande konservativa partiet Tories, skriver Reuters.

LÄS MER: May vill hålla nyval i Storbritannien

Val i Storbritannien 2017

De konservativa får 43 procent, medan Labour får 37 procent i en opinionsmätning gjord för tidningen The Observer. Därmed har gapet mellan de båda partierna minskat med fyra procentenheter. För en vecka sedan, den 27 maj, ledde de konservativa med 10 procentenheter.

LÄS MER: May och Corbyn frågades ut inför valet

De konservativa har ännu större ledning enligt en opinionsundersökning från företaget Comres, 47 procent mot Labours 35 procent. Mays egen popularitet har även minskat för första gången i en undersökning av Comres sedan hon blev premiärminister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val i Storbritannien 2017

Mer i ämnet