Den franske presidenten Emmanuel Macron säger sig nu vilja invänta all information innan han fattar ett beslut om huruvida Frankrike ska agera militärt mot Syrien eller ej. Foto: TT

Macron: Syriska regimen använde kemiska stridsmedel

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike har bevis för att det var Assadregimen som genomförde helgens misstänkta kemvapenattack i syriska Douma, hävdar den franske presidenten Emmanuel Macron.

Macron har tidigare sagt att Frankrike kommer att agera militärt mot Syrien om det visar sig att Assadregimen använt kemiska stridsmedel i attacker.

– Vi har bevis för att kemiska stridsmedel använts av den syriska regimen, säger Macron i en intervju med tv-kanalen TF1.

Den franske presidenten säger sig nu vilja invänta all information innan han fattar ett beslut om huruvida Frankrike ska agera militärt mot Syrien eller ej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet