Foto: Faksimil/Twitter

Mannen flyr terrorn hållandes fullt ölglas – hyllas för sin ”British spirit”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i terrorns fasa hyllas en man på sociala medier för sina prioriteringar och sin unikt brittiska anda, då en bild cirkulerat på honom flyendes – hållande ett fullt glas med öl. ”När ölen lämnas, först då har terroristerna vunnit”, twittrar en användare.

Bilden på den springande öl-entusiasten kommer från en SKY News-sändning, och blev på söndagsmorgonen viral, med tiotusentals retweets runtom på Twitter.

För många verkade bilden ha symboliserat något vardagligt att hålla fast vid, mitt i kaoset.

Terrordåd vid London Bridge 2017

”Det här är äkta brittisk stil – precis det som gör oss så underbara”, twittrar en användare.

LÄS MER: Terrordåd vid London Bridge: Detta vet vi

Londons borgmästare Sadiq Khan har tidigare sagt att han önskar att London-borna håller sig lugna och fortsätter som vanligt, något som även Theresa May sade under dagen. Mannens fokus på sin öl ses av många på Twitter som det ultimata beviset för just detta.

”Jag känner mig så stolt när jag ser detta, även en så liten sak som att rädda sin drink visar att jävlarna inte kommer vinna”, skriver en användare på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd vid London Bridge 2017

Mer i ämnet