”Död som en dront” är The Suns omdöme om det brittiska brexitavtalet. Daily Mirror menar att utträdet är hopplöst förlorat. Foto: SKärmdump Twitter

Mays misslyckande hånas i pressen

Uppdaterad
Publicerad

Premiärminister Theresa Mays historiskt stora nederlag i parlamentet går inte spårlöst förbi i de brittiska medierna. ”Hoppet är ute, ”krossad” och ”total förnedring” är några av omdömena på pressens löpsedlar och förstasidor

Aldrig tidigare har en regering förlorat så stort i en omröstning i parlamentet, och trots att hon säkert är luttrad lär premiärminister Theresa May kunna hålla sig för skratt när/om hon läser tidningarna på onsdagen.

”No May” skriver ökända The Sun och ordvitsar ”Dead as a Dodo” och ”Brextinct”. Tidningen avtecknar premiärministern som en dront, den märkliga, icke-flygkunniga, fågel som levde på Maruritius och som utrotades på 1680-talet sedan europeiska sjöfarare börjat besöka ön.

Brexit

”Inget förtroende”

Labourvänliga tabloidkollegan Daily Mirror skriver ”Inget avtal, inget hopp, ingen aning, inget förtroende. May förnedrad när Corbyn kräver misstroendeförklaring”.

Foto: Skärmdump Twitter

Även mer seriösa publikationer beskriver Mays nederlag i braskande rubriker. The Guardian illustrerar det med Edvard Munchs ångestmålning ”Skriet” och gör en poäng av att även premiärministerns partivänner vände henne ryggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet