Foto: TT

Michaels Jacksons tidigare advokat ska företräda Bill Cosby

Uppdaterad
Publicerad

Tom Mesereau, Michael Jacksons tidigare advokat, tar sig an Bill Cosby-fallet och företräder därmed Cosby i nästa prövning.

Av alla de anklagelser som riktats mot den amerikanska komikern Bill Cosby är det bara en av anklagelserna som tas vidare i rättegång.

Efter att domstolens jury inte kommit överens under rättegången som hölls i juni, ogiltigförklarades den för att i stället tas om i november i år. Den här gången företräder Tom Mesereau den 80-åriga Cosby i rättssalen. 

Rättegången mot Bill Cosby

LÄS MER: Cosbyrättegången ogiltigförklaras – kommer att tas om

Michael Jackson friades från anklagelserna om sexuella övergrepp mot barn när Mesereau företrädde den numera döda popiokonen år 2004.

Tom Mesereau har förutom popstjärnan Michael Jackson företrätt boxaren Mike Tyson, rapparen Marion ”Suge” Knight och Playboy-modellen Dani Mathers i rätten.

LÄS MER: Vittnet: ”Vaknade med uppdragen kjol”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rättegången mot Bill Cosby

Mer i ämnet