De flesta av de omkomna har tagits till sjukhus. Man har även behövt använda en idrottsanläggning i närheten för att få kroppar från gatorna

Minst 19 utlänningar döda i Seoul – en norrman bland offren

Uppdaterad
Publicerad

153 personer har nu rapporterats döda efter den svåra trängselolyckan i samband med lördagens halloweenfirande i Seoul, av dem döda ska minst 19 vara utländska medborgare. Svenska UD har på söndagsmorgonen inga uppgifter om svenskar bland offen.

Området Itaewon beskrivs som ett populärt barområde där många unga utlänningar rör sig. Enligt The Korea Herald är de flesta döda och skadade i 20-års åldern.

19 utländska medborgare har hittills rapporterats omkomma och enligt nyhetsbyrån Yonhap är det bland annat medborgare från Norge, Iran, Uzbekistan och Kina.

Trängselkatastrofen i Seoul

Norges utrikesdepartement bekräftar för norska nyhetsbyrån NTB att minst en norsk medborgare har omkommit.

– Vi har fått information som pekar i riktning mot att norska medborgare kan vara drabbade av den tragiska händelsen i huvudstaden Seoul, säger UD:s talesperson Ane Haavardsdatter Lunde till NTB, rapporterar TT.

UD följer utvecklingen

Enligt Sveriges utrikesdepartement finns under söndagsmorgonen inga uppgifter om att svenskar ska finnas bland offren. I ett skriftligt meddelande till SVT Nyheter skriver UD att man följer utvecklingen:

”Sveriges ambassad i Seoul följer händelseutvecklingen noga och står i kontakt med lokala myndigheter och andra länders ambassader. Svenskar på plats uppmanas att följa lokala myndigheters råd och anvisningar. Svenskar uppmanas även att kontakta oroliga anhöriga och anmäla sig till svensklistan”

En stad i chock

Josephine Kristoffersson är svensk och bor i Seuol. Hon berättar att Itaewon är ett populärt område bland svenskar i som bor i staden och vittnar om en stad i chock.

– Just nu kollar man så att folk ens finns kvar och säkerställer att ens krets inte är borta, säger hon till SVT Nyheter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fler än 400 personer från räddningstjänsten har skickats ut för att hjälpa de skadade vid trängselolyckan i Seoul. Foto: Lee Ji-eun / AFP / TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trängselkatastrofen i Seoul

Mer i ämnet