USA:s försvarsminister Jim Mattis varnar för att samtliga hot mot USA, eller någon av landets allierade, kommer att bemötas med ”massiv militär respons. Foto: Alex Brandon / AP

Pentagon: Hot mot USA kommer att bemötas militärt

Uppdaterad
Publicerad

Knappt ett dygn efter att Nordkorea utfört ett sjätte kärnvapentest uttalar sig nu USA:s försvarsminister Mattis om att alla hot mot USA och dess allierade kommer att bemötas med en massiv militär respons.

James Mattis, USA:s försvarsminister och chef försvarsdepartementet Pentagon, säger i ett uttalande att USA kommer att bemöta alla hot mot USA, USA:s territorium och USA:s allierade med en massiv militär respons, rapporterar Reuters.

LÄS MER: Donald Trump efter kärnvapentestet: ”Nordkorea är en skurkstat”

Nordkorea-krisen

Vidare säger Mattis att USA inte är ute efter en utplåning av Nordkorea, men att det finns många alternativ för USA att göra just det, rapporterar nyhetsbyrån Reuters och AP. 

LÄS MER: Omvärlden fördömer Nordkoreas kärnvapentest

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet