Foto: TT

Protester mot Trump efter sent fördömande av Charlottesville

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som USA:s president Donald Trump väntas göra sitt första officiella besök till New York som president, samlades hundratals demonstranter utanför Trump Tower i staden för att visa sitt missnöje med honom.

Hundratals demonstranter samlades intill Trump Tower i New York, USA, på måndagen för att uttrycka sitt missnöje med den amerikanska presidenten Trumps sena svar den våldsamma vit makt-demonstration som ägde rum i Charlottesville i helgen.

Det var först på måndagen, efter mycket kritik, som Donald Trump officiellt gick ut och fördömde helgens våldsamheter i Charlottesville, Virginia.

Våldsamma sammandrabbningar i Charlottesville

LÄS MER: Trump fördömde inte högerextrema – får kritik från båda håll

”Du har blod på dina händer” skanderade demonstranterna och kallade Trump för en vit översittare, rapporterar NBC – och protesterna mot Trump väntas fortsätta.

Protesterna i New York infaller med att Trump väntas göra sitt första officiella besök i staden sedan hans tillträde som president.

LÄS MER: Tre döda och minst 35 skadade

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamma sammandrabbningar i Charlottesville

Mer i ämnet