Arkivfoto på den forne ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal. Foto: TT

Brittisk polis: Skripal blev troligtvis förgiftad vid sitt hem

Uppdaterad
Publicerad

Brittisk polis tror att de vet hur dubbelagenten Sergej Skripal blev förgiftad.

Brittisk polis tror att den forne ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal utsattes för nervgiftet vid entrédörren till Sergej Skripals bostad i Salisbury, rapporterar flera medier.

Enligt The Independent så är det vid entrédörren som polisens tekniker funnit den högsta koncentrationen av nervgiftet, vilket tyder på att det är vid hemmet som de bägge blev förgiftade. Något som även The Guardian rapporterar om.

Nervgiftsattackerna i Storbritannien

– Vid det här läget i vår undersökning är vi av uppfattningen att de först kom i kontakt med nervgiftet via sin ytterdörr, säger Dean Haydon, vid Londonpolisens antiterrorenhet till brittiska medier.

Det är omkring 250 personer från den brittiska antiterror-styrkan som arbetar dygnet runt med att få klarhet i vad som har hänt. Utöver dessa har de hjälp av flera andra experter.

De har funnit rester av nervgiftet även på andra ställen, men det är vid Skripals hem som koncentrationen av giftet varit som störst.

– Därför kommer vi att fokusera på området kring den här adressen, säger Dean Haydon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nervgiftsattackerna i Storbritannien

Mer i ämnet