Foto: TT

Snart kan du ladda ned din Instagram-data

Uppdaterad
Publicerad

Bilddelningsplattformen Instagram ändrar i inställningarna och kommer göra det möjligt för sina användare att ladda ner de bilder, videor och meddelanden man bidragit med, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Den av Facebook ägda bildappen Instagram används av cirka 800 miljoner människor världen över och en undersökning från Internetstiftelsen i Sverige som gjordes förra året visade att runt 53 procent av internetanvändarna i Sverige använder Instagram.

I kölvattnet av skandalen kring Cambridge analytica, som kom över information från 87 miljoner Facebook-användare, har dock en del frågetecken rests kring den populära appens användarvillkor.

Oklart när den tas i bruk

I nuläget är det inte möjligt att som användare ladda ner det material, i form av bilder, video och meddelanden som man publicerat på plattformen. Tidigare har Facebook varit ensamma om att erbjuda den tjänsten. Men nu ska det bli ändring på det.

I ett mejl som Reuters hänvisar till meddelar en talesperson för Instagram att man just nu arbetar med en ny tjänst som ska möjliggöra för användarna att ladda ner en kopia av sina digitala spår.

Men när tjänsten ska tas i bruk är dock i nuläget oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.