Foto: TT

Terrormisstänkt gripen på Heathrow

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en person har gripits misstänkt för inblandning i terrordådet i Manchester då 22 barn och vuxna dödades.

Brittisk polis meddelar att en man har gripits på Londonflygplatsen Heathrow misstänkt för inblandning i terrordådet i Manchester den 22 maj.

”En 38-åring greps misstänkts för terrorbrott och befinner sig i häkte”, skriver polisen i Manchester på Twitter.

Terrorattack i Manchester

LÄS MER: Fördubblad mängd hatbrott efter terrordådet

Gripandet var planerat på förhand och det fanns inget hot mot flygplatsen, enligt polisen. Det är inte helt klart om han greps när han befann sig på flygplatsen eller om han utlämnats till Storbritannien från ett annat land och därefter togs omhand av brittisk polis.

Totalt har 19 personer gripits tidigare misstänkta för inblandning i dådet, men 12 har släppts.

Självmordsbombaren Salman Abedi utlöste en sprängladdning i samband med en konsert med den amerikanska popstjärnan Ariana Grande på Manchester Arena. Utöver de 22 dödade fick över 100 personer vård på sjukhus efter dådet.

LÄS MER: Uppgifter: Salman Abedi ringde sin mamma – bad om förlåtelse

Polisen arbetar med att kartlägga vad Salman Abedi gjorde inför dådet. På tisdagen släpptes bilder på en vit bil och en väska där man hittat viktig bevisning. Polisen ber de som känner igen väskan eller bilen att höra av sig för att föra utredningen framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet