Det thailändska fotbollslaget hittades under måndagskvällen. Alla pojkarna var vid liv. Foto: TT

Thailändska fotbollslaget har hittats – alla pojkarna vid liv

Publicerad

Efter att ha varit instängda i tio dagar har alla de tolv pojkar som varit försvunna i en grotta i Thailand hittats vid liv, skriver BBC.

Det var lördagen den 23 juni som fotbollslaget cyklade iväg till grottan Tham Luang Nang Non. Där tros gruppen, bestående av tolv pojkar i åldern 13-16 år och deras 25-årige tränare, ha fastnat i samband med att det började regna kraftigt.

En regionguvernör bekräftar nu att alla 13 personer är hittade vid liv efter en nio dagar lång sökaktion som engagerat över 1 000 personer och där även internationella räddningsarbetare deltagit.

– Vi har hittat dem i säkerhet, men operationen är inte över, säger han och hänvisar till att pojkarna fortfarande är kvar i grottan.

Planer på hur laget nu ska kunna räddas håller för tillfället på att sättas upp.

Försvann efter träning

Det var efter en fotbollsträning som laget, i åldrarna 11 till 16 år försvann.

Gruppen gick in i en grotta som senare ska ha översvämmats på grund av den hårda regnsäsongen som råder i Thailand just nu.

Efter att barnens cyklar, ryggsäckar och fotbollsskor påträffats vid ingången till grottan i norra provinsen Chiang Rai påbörjades det massiva räddningsarbete som lett till att pojkarna och deras tränare nu är funna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Thailändskt pojklag fast i grotta

Mer i ämnet