• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Tre experter om kungahusets kommentar: ”Historiskt”

Publicerad

Det brittiska kungahusets kommentar om Meghan Markle och prins Harrys tv-intervju med Oprah Winfrey var både bestämd och tydlig, enligt flera experter.

– Man var tvungen att släcka gräsbranden och hoppas på att den inte ska sprida sig ytterligare, säger Johan T Lindwall, chefredaktör för Svensk Damtidning.

Stormen kring de brittiska kungligheterna har två stora förlorare: Kungahuset och paret på andra sidan Atlanten. Det menar Johan T Lindwall på Svensk Damtidning. Efter uttalandet tror han  att det kommer att vara tyst från hovet en längre period.

– Jag tror att man kommer låta det bero tills vidare, säger han.

Det var på tisdagskvällen som det brittiska kungahuset valde att kommentera den omtalade intervjun.

”Hela familjen är bedrövad över att få veta omfattningen av hur utmanande de senaste åren har varit för Harry och Meghan, säger drottning Elizabeth II i ett skriftligt uttlalande från Buckingham Palace.

Samtidigt meddelar hovet att man nu kommer att hantera problemen och anklagelserna om rasism privat.

Se tre experter reagera på kungahusets kommentar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.