Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bil kör rakt ner för kollapsad bro i Kina och hus följer med den översvämmade floden i Alaska – här är tre länder som drabbats av översvämningar. Foto: Reuters

Tre länder som drabbats av förödande översvämningar

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens extremväder slår vitt och bredd runt om i världen. Spektakulära bilder visar kraftiga översvämningar i bland annat Kina, Slovenien och USA.

Kina

Tyfonen Doksuri härjar i Kina och Peking har drabbats av det värsta regnovädret som någonsin uppmäts. Totalt ska åtminstone 147 personer ha dött eller försvunnit.

Slovenien

Även i Slovenien talar man om historisk väderlek. Förra veckan rasade broar och vägar till följd av regn och översvämningar. Två tredjedelar av landets yta ska ha berörts och tre personer ska ha avlidit.

USA

I Alaska brast en glaciärdamm och vattennivån i den närliggande floden steg med 1,5 meter. I delstatshuvudstaden Juneau har nödläge utlysts och flera byggnader ska ha förstörts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.