Presidenterna Donald Trump och Vladimir Putin under en fotografering i det finska presidentpalatset i Helsingfors. Foto: TT

Trump vill bjuda in Putin till möte i Washington

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump har bjudit in Rysslands president Vladimir Putin till ett möte i Washington i höst. Beskedet kommer i samband med att den amerikanske presidenten fått utstå hård kritik efter måndagens möte med Putin.

Under torsdagskvällen meddelade Trumps pressekreterare att presidenten bett sin säkerhetsrådgivare John Bolton att bjuda in Putin till Washington, det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Inbjudan kommer bara timmar efter att Trump twittrat att han ser fram emot deras andra möte.

Det har varit en stormig vecka för den amerikanske presidenten på hemmaplan efter måndagens möte med Putin. Han har fått utstå hård kritik från såväl republikaner som demokrater på grund av hans ovilja att konfrontera den ryske presidenten när det kommer till frågan om rysk valpåverkan i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.