”De två ledarna accepterade med glädje”, rapporterar Nordkoreansk statlig media Foto: TT

Trump och Kim har bjudit in varandra – ”tackade ja” rapporterar Nordkorea

Uppdaterad
Publicerad

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un bjöd in USA:s president Donald Trump till det slutna landet vid toppmötet i Singapore, rapporterar den nordkoreanska statliga nyhetsbyrån KCNA.

Kim ska också ha tackat ja till Trumps inbjudan att besöka USA.

”De två ledarna accepterade med glädje varandras inbjudan, övertygade om att det skulle fungera som ytterligare ett viktigt tillfälle att förbättra relationerna mellan länderna”, heter det från KCNA.

Trump och Kim i Singapore

Kim Jong-Un uppges ha sagt till Trump och andra amerikanska företrädare att det är ”brådskande” för de båda länderna att stoppa ”irriterande och fientliga militära handlingar mot varandra”. Vidare rapporterar KCNA att Kim under toppmötet sagt att Nordkorea och USA borde förbinda sig att undvika att fientligheter mot varandra och vidta rättsliga institutionella åtgärder för att garantera detta.

KCNA rapporterar också att Trump ”förstått” och lovat att stoppa gemensamma militärövningar mellan USA och Sydkorea medan samtal med Nordkorea fortsätter.

Vid en presskonferens under tisdagen svarade Donald Trump att han både vill besöka Pyongyang, och har för avsikt att bjuda in Kim Jong-Un till USA vid ”passande tillfällen”. Uppgifterna om en invit från Kim Jong-Un har än så länge bara bekräftats från nordkoreansk sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trump och Kim i Singapore

Mer i ämnet