Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump Foto: TT

Trump öppnar för träff med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trump säger att han inte utesluter att träffa den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un, och den amerikanske presidenten säger till nyhetstjänsten Bloombergs att han skulle vara ”hedrad” att få träffa Kim Jong-Un.

– Om det skulle vara ändamålsenligt för mig att träffa honom så skulle jag absolut göra det, jag skulle vara hedrad över att få göra det, säger Donald Trump till Bloombergs.

Sedan Trump tog över rollen som president har konflikten mellan USA och Nordkorea trappats upp och situationen mellan länderna är spänd. Donald Trump har tidigare förklarat att han tänker hantera ”problemet Nordkorea” och Nordkorea har under den senaste månaden genomfört flera robottester.

Nordkorea-krisen

LÄS MER: Mitt i krisen – nytt robottest av Nordkorea

LÄS MER: USA och Nordkorea på kollisionskurs

Kim Jong-Un har inte mött någon annan världsledare sedan han tog över efter sin fars död 2011 och har heller inte lämnat Nordkorea. Men nu öppnar Donald Trump för den möjligheten.

– De flesta politiker skulle aldrig säga så. Men under rätt förutsättningar så skulle jag träffa honom, säger Donald Trump till Bloombergs.

LÄS MER: ”Nordkoreanerna oroar sig för Trump”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet