Ex-porrfilmsstjärnan Stephanie Clifford hävdar att hon hade en affär med Donald Trump, strax efter att han fick sin son med hustrun Melania Trump. Foto: TT

Uppgifter om bildbevis på Donald Trumps otrohetsaffär

Publicerad

Förväntningarna är höga på tv-intervjun med Stephanie Clifford som sänds i USA natten till måndag. Den tidigare porrfilmsstjärnan hävdar att hon haft en affär med Donald Trump innan han blev president. Samtidigt antyder hennes advokat att det finns bildbevis.

Stephanie Clifford, även känd som ”Stormy Daniels”, hävdar att hon hade en relation med Trump 2006–2007. Då var Trump inte politiskt aktiv, men han var gift med Melania Trump och de hade några månader tidigare fått en son.

Enligt tv-bolaget CBS ska Clifford avslöja detaljer som är av vikt ”i nuläget”. Hon har tidigare tagit emot motsvarande drygt en miljon svenska kronor från Trumps advokat Michael Cohen för att vara tyst om sina möten med Trump. Nu avser hon att berätta sin version, eftersom hon anser att tystnadsavtalet brutits.

Kan finnas bildbevis

Samtidigt antyder Stephanie Cliffords advokat Michael Avenatti att det finns bildbevis på otrohetsaffären. På torsdagskvällen lade han ut en bild på Twitter, som såg ut att föreställa en cd eller dvd med texten: ”Om en bild är värd mer än tusen ord, hur många ord är den här värd????”.

I en intervju med CNN säger han att disken innehåller just bildbevis:

– Jag vill vara helt tydlig med det här: det är en varning. Och det är en varning till Michael Cohen och alla andra som är kopplade till president Trump om att de gör bäst i att vara mycket, mycket försiktiga efter söndagskvällen med vad de säger om min klient och vilken spinn (ung. politisk marknadsföring reds. anm.) eller lögner de försöker berätta för det amerikanska folket, säger Michael Avenatti till CNN.

Problematiskt för Trump

Parallellt har amerikanska medier rapporterat att den tidigare Playboy-modellen Karen McDougal lämnat in en stämning för att bli fri från ett liknande avtal som hindrar henne från att öppet berätta om sin affär med presidenten.

Donald Trump förnekar att han haft förhållanden med kvinnorna.

Rapporteringen är problematisk för Trump. Detta bland annat eftersom den antyder att han varit otrogen mot sin fru upprepade gånger, något som inte lär landa i god jord hos landets konservativa kristna, som utgör en viktig väljarbas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.