USA-kännaren Andreas Utterström är inte helt nöjd med nattens debatt och menar att det är väldigt lite visioner om en bättre framtid. Foto: TT/SVT

USA-experten: ”Blir en folkomröstning om Donald Trump”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den förra kaotiska debatten var USA-kännaren Andreas Utterström uppgiven. Efter nattens debatt är det inte riktigt lika illa, även om han är långt ifrån nöjd.

– Som konsumentupplysning för väljarna var det värdelöst och som politisk underhållning var det också ganska dåligt, säger han i Morgonstudion.

Bristen på visioner är bara ett av många problem som debatten och årets valkampanj har enligt USA-kännaren Andreas Utterström.

– Det är uppenbart att det här blir en folkomröstning om Donald Trump, det handlar väldigt mycket om personfrågor, vem som är minst ond människa, säger Andreas utterström i Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet