Heather Nauert, talesperson vid amerikanska UD. Foto: TT

USA: ”Visar att Ryssland inte vill ha dialog i viktiga frågor”

Uppdaterad
Publicerad

USA:s utrikesdepartement säger att Rysslands beslut att utvisa 60 amerikanska diplomater var väntat.
– Det här visar att Ryssland inte vill ha dialog när det gäller viktiga frågor, säger Heather Nauert, talesperson vid amerikanska UD.

Vid en presskonferens på amerikanska utrikesdepartementet säger presstalespersonen Heather Nauert att USA ännu inte bestämt vilka åtgärder man ska vidta nu när Ryssland utvisar 60 amerikanska diplomater. Hon säger att USA förbehåller sig rätten att vidta någon slags åtgärd, men kunde inte specificera vad det i så fall skulle röra sig om.

– Jag har inte några uppgifter om ett planerat möte mellan president Trump och Ryssland. I det här läget vill Ryssland uppenbarligen inte ha någon dialog, säger hon.

”Låtsas vara ett offer”

Att Ryssland stänger det amerikanska generalkonsulatet i S:t Petersburg kallar amerikanska UD ”orättfärdigt”.

– Ryssland borde inte låtsas vara ett offer. Deras handlingar är opåkallade, säger Heather Nauert.

USA:s ambassadör i Ryssland, Jon Huntsman, kallades efter Rysslands besked om utvisningar till ett möte med den ryska regeringen och fick då en lista över de diplomater som måste lämna landet, rapporterar AP.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nervgiftsattackerna i Storbritannien

Mer i ämnet