Khalid: ”Skåpbilen hade ingen avsikt att stanna”

Uppdaterad
Publicerad

Flera vittnen berättar om hur en skåpbil körde in i en folkmassa nära en moské vid Finsbury Park i London natten till måndag. Enligt vittnesuppgifter var flera av personerna i folkmassan på väg från moskén i närheten. En person har bekräftats död och flera skadats. Den man som körde bilen har gripits.

Det var på Seven Sisters Road Ett vittne som bor precis i närheten av Finsbury Park berättar för Sky News att hon vaknade av att hon hörde oljud.

– Finsbury Park Road är vanligtvis en livlig gata men det brukar inte vara så högljutt. Jag gick upp ur sängen och gick till fönstret för att se vad som hände och såg jättemycket folk på gatan som skrek och betedde sig oroligt, så jag förstod att någonting dåligt måste ha hänt, säger hon till Sky News.

Attacken vid Finsbury Park moské

LÄS MER: Skåpbil har kört in i folkmassa i London

Det var vid halv två tiden svensk tid som skåpbilen körde in i en folkmassa. Flera av personerna tros ha varit på väg från moskén i Finsbury Park efter söndagens kvällsbön.

– Plötsligt svängde han vänster utan någon förvarning, det såg helt medvetet ut, säger Khalid som blev vittne på platsen.

– En person hamnade under bilen och flera personer försökte lyfta bilen för att dra fram killen.

Muslimer ber på trottoaren efter händelsen på Seven Sisters Road. Foto: Daniel Leal-Olivas/TT

”Siktade på muslimer”

Enligt en BBC-reporter på plats berättar ett ögonvittne att hen upplevde att föraren siktade in sig målmedvetet på muslimerna.

Ett annat ögonvittne berättar för BBC hur han hoppade åt sidan när bilen kom farande.

– Han bara körde rakt in i oss, det var mycket folk och sedan blev vi tillsagda att flytta på oss genast. Jag blev helt chockad och det låg kroppar runt omkring mig. Jag bara hoppade, men så många blev skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken vid Finsbury Park moské

Mer i ämnet