Foto: Rex/Shutter stock/TT

Ytterligare två gripna efter Manchesterdåd

Uppdaterad
Publicerad

Manchesterpolisen har gripit ytterligare två män i terrorutredningen om bombdådet i måndags. De är 22 och 20 år gamla, twittrar polisen. Totalt sitter nu elva personer frihetsberövade.

Polisen genomförde en räd i stadsdelen Cheetham Hill i samband med utredningen under lördagsmorgonen och gjorde då en ”kontrollerad sprängning” för att kunna ta sig in.

En person som greps i onsdags uppges vara en släkting till Salman Abedi. På fredagen slog polisen till mot släktingens arbetsplats, skriver The Telegraph. Enligt tidningen är en obekräftad hypotes att Abedi ska ha fått tag på väteperoxid där, ett ämne som kan användas till att tillverka bomber.

Terrorattack i Manchester

LÄS MER: Intensiv jakt efter Salman Abedis medhjälpare

På fredagen uppgav polisen att en stor del av nätverket bakom dådet gripits. 22 personer, inklusive gärningsmannen, dödades vid terrordådet i måndags kväll efter en konsert med den amerikanska stjärnan Ariana Grande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet