Arkivbild. Marianne Normark (L). Foto: SVT

Liberalerna vill satsa på gamla och psykiskt sjuka

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna i Västerbotten vill satsa mer av landstingets resurser på vård av äldre, det är en hjärtefråga för förstanamnet Marianne Normark.

– De senaste årens besparingar har skett på vårdplatser för äldre, vi är övertygade om att fler platser på olika avdelningar behövs. Dessutom vill vi ha en geriatrisk sjuksköterska på akuten, hälsoundersökningar för 70-åringar och mammografi även för äldre kvinnor, säger Normark. 

Alliansen presenterar ingen gemensam linje inför valet, Liberalerna driver egna frågor, till exempel satsningar på människor med psykisk ohälsa, fler AT- och ST-platser för läkare och dessutom betald specialistutbildning för sjuksköterskor. 

Val 2018 – #dinröst

– Vi bör verkligen satsa på att var en god arbetsgivare, det finns inget som är så viktigt för ekonomin som att ha kompetent personal som stannar, säger Marianne Normark. 

Nej till nytt landstingshus 

Liberalerna kräver dessutom att bygget av nytt administrativt landstingshus stoppas, partiet vill hellre bygga ett nytt operationshus. 

Marianne Normark ska nu också kandidera till kommunfullmäktige, hon står på fjärde plats på partiets lista där, idag har Liberalerna just fyra mandat. 

– Jag längtar till kommunpolitiken, även där vill jag driva äldrefrågor, säger Normark. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet