Julvört

Tid:

Vörtbröd.

Tid:

Vört är ett favoritbröd som får hela köket att dofta jul.

Ingredienser

20 portioner

Skållning

  • 1 dl
    svagdricka
  • 50 g
    grovt rågmjöl
  • 50 g
    svagdricka (0,5 dl)
  • 40 g
    jäst
  • 50 g
    grovt rågmjöl

Bortgöring

  • 100 g
    svagdricka (1 dl)
  • 130 g
    mörk sirap
  • 100 g
    flytande vört (om det inte går att få tag på – koka ner 5 dl mörkt öl till 1 dl vätska)
  • 3 g
    mald pomerans
  • 1 g
    malen kryddnejlika
  • 2 g
    malen ingefära
  • 1 g
    malen kardemumma
  • 50 g
    grovt rågmjöl
  • 500 g
    vetemjöl special eller liknande
  • 10 g
    salt

Till pensling

  • 20 g
    grädde och mjölk (blandat)

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg