Shiffrin historisk och överlägsen i Tjeckien

Publicerad

Igen och igen och igen och igen. Mikaela Shiffrin vann i världscupen i specialgrenen slalom igen. En miss i början gav konkurrenterna hopp men amerikanskan svarade bara med att utöka sin ledning. I mål var hon snabbast och historisk. Hennes 15:e seger på en säsong är bättre än vad någon annan lyckats med.

Amerikanska stjärnan Mikaela Shiffrin visade omgående att hon inte har för avsikt att tappa väldscupstiteln. Efter att slovakiskan Petra Vlhova vunnit storslalomen i tjeckiska Spindleruv Mlyn i veckan, då Shiffrin blev trea, visade amerikanskan klass i den snöiga slalompisten på lördagen.

I det avslutande åket var Mikaela Shiffrin överlägsen, trots en tidig miss, och tog sin 15:e (!) seger för året – flest segrar någonsin på ett år. Hon passerar den tidigare rekordhållaren Vreni Schneider, som tog 14 segrar säsongen 1988/89.

Det var också hennes 58:e seger totalt i världscupen.

Hyllade konkurrenten efteråt

– Det var hårt. Jag var besviken från igår. Jag ville köra hårt och ligga på gränsen, säger Shiffrin i SVT:s sändning efter tävlingen.

– Bara titta och njut. Det finns inga ord kvar, säger SVT-experten Pernilla Wiberg i sändning.

Hon passade sedan på att hylla hemmaåkaren Petra Vlhova som blev trea i dag. Tvåa blev Wendy Holdener.

– Ni måste ge kred till Petra, som ni så klart ville skulle vinna. Det räckte inte för henne i dag, det är svårt att vinna två dagar i rad – men två pallplatser är starkt, hyllar Shiffrin.

Bästa svenska blev Anna Swenn Larsson på sjätte plats. Frida Hansdotter låg trea inför andra men gjorde en rejäl miss och slutade sjua.

Hansdotters grova miss

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer