Italienskan Sofia Goggia i samband med kraschen på hemmaplan för två veckor sedan. Foto: TT/Viaplay

Trots kraschen – Sofia Goggia på väg mot OS

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Goggia är hoppfull om att kunna tävla i Peking.

Två veckor efter kraschen i Italien är den regerande OS-guldmedaljören i störtlopp nu tillbaka på skidor.

”Så många skador att läka, så stor ansträngning, men en så stark önskan om att klara det”, skriver Goggia på sociala medier.

Det var på hemmaplan i Cortina d'Ampezzo den 23 januari som olyckan var framme.

Italienskan var med om en vådlig krasch och kroppen vek sig på ett obehagligt sätt. Goggia kunde ta sig ner för egen maskin, men fick ledas ut från tävlingsområdet och haltade kraftigt.

OS i Peking 2022

På sjukhuset i Milano konstaterades att stjärnan hade skadade ledband, korsband och senor i vänster knä – samma knä som hon tidigare haft problem med. Hon hade också en mindre fraktur på fibulabenet som går parallellt med skenbenet.

– Jag är så ledsen, det är att avbrott som inte hade behövts vid ett så viktigt ögonblick av säsongen. Men så tidigt som de närmaste timmarna kommer jag påbörja sjukgymnastik för att försöka försvara den olympiska titeln i disciplinen jag älskar mest, sa Goggia då.

Kommer att flyga till Kina

I ett inlägg på sociala medier under fredagen meddelar 29-åringen att hon nu är tillbaka på skidor och att hon kommer att flyga till Kina inom kort, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Goggia har varit i lysande form den här säsongen och bland annat vunnit fyra av fem störtlopp samt två segrar i super-G. Hon är ett stort medaljhopp i båda fartgrenarna i OS.

Damernas super-G avgörs fredag den 11 februari och störtloppet, där Goggia är regerande mästare, körs den 15:e.

ARKIV: OS i fara för Sofia Goggia efter ny krasch – förd till sjukhus (23 januari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet