Clevelands Myles Garrett, till höger, slår Pittsburghs Mason Rudolph i huvudet med en hjälm. Foto: TT

NFL-stjärnan stängs av resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

NFL-matchen mellan Cleveland och Pittsburgh fick ett våldsamt slut.

En sen tackling resulterade i ett storbråk där Clevelands Myles Garrett slog till Pittsburghs Mason Rudolph i huvudet med en hjälm.

Straffet för tilltaget? Avstängning åtminstone resten av säsongen.

Pittsburghs quarterback Mason Rudolph hade passat iväg bollen när han fick en sen tackling av Clevelands Myles Garrett, varpå bråket startade. Rudolphs lagkamrater David DeCastro och Matt Feiler försökte få bort Garrett som trots det drog av hjälmen på Rudolph och träffade Pittsburghspelaren i huvudet, med Rudolphs egen hjälm.

”Fegt gjort”

Rudolph drabbades tidigare under säsongen av en hjärnskakning när han tacklades medvetslös i en match mot Baltimore i början av oktober.

– Det var fegt gjort av honom (Garrett). Men det är okej, jag tar det. Jag kommer inte backa undan från någon mobbare där ute, säger Rudolph, som inte skadades i bråket, till reportrar efter matchen.

Efter slaget tacklade DeCastro ner Garrett till marken. Väl på marken fick Garrett ta emot slag av Maurkice Pouncey som även riktade en spark mot honom. Det hela slutade med att Garrett och Pouncey visades ut från planen. Även Clevelands Larry Ogunjobi fick lämna efter att ha kommit in sent och bakifrån knuffat ner Mason Rudolph till marken.

– Jag gjorde ett misstag och tappade kylan. Det kommer att komma tillbaka och skada vårt lag. Jag uppskattar att killarna i mitt lag hoppade in och hjälpte till men det borde inte ha gått så längt. Det är mitt fel, säger Garrett.

”Kommer bli avstängd”

Nu väntar en lång avstängning för Garrett. Den amerikanska fotbollsligan NFL har beslutat att inte låta 23-åringen spela mer den här säsongen och när avstängningen upphör att gälla är än så länge inte fastställt.

Som minst, det vill säga om Cleveland missar slutspel, kommer Garrett att missa sex matcher.

Cleveland vann matchen med 21–7.

ARKIV: Trump vill se kontroversielle profilen i NFL igen (10 augusti 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.