Jacob Hård under friidrotts-VM i Doha 2019 Foto: Bildbyrån

Jacob Hård om att OS skjuts upp: ”Väldigt väntat beslut”

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom det beslut som idrottsvärlden länge fruktat. OS skjuts upp och förväntas bli av under sommaren 2021.

Beslutet förvånar inte Jacob Hård.

– Det var ett väldigt väntat beslut, säger SVT:s kommentator.

SVT:s expert Jacob Hård har jobbat med varje OS sedan 1980. Att det planerade OS i sommar nu tvingas skjutas upp är väldigt speciellt även för den som följt spelen under flera årtionden.

– Det var ett väldigt väntat beslut. Men nu ska det in mycket under 2021. Det blir en väldigt trång sommar, poängterar Hård.

Tokyo 2020

Ställts in tre gånger

OS har ställts in tre gånger tidigare: 1916, 1940 och 1944.

– Det är världskrig som stoppat OS tidigare. Det är det enda som rubbat de olympiska spelen tidigare, så det här är unikt, säger Hård.

Några av de svenska kommande olympierna har visat gryende form under den senaste tiden. Inte minst Armand Duplantis, med nyslagna världsrekord under inomhussäsongen. Det uppskjutna mästerskapet ska inte påverka de svenska medaljchanserna menar Jacob Hård.

– De allra flesta kan ställa om till det här. Det klart att en del som är i slutet av sin karriär kanske får tänka om och överväga hur de ska göra.

IOK-delegaten: Sommar-OS flyttas fram (24 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet