• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: TT

Lennartsson hoppas på fansen

Uppdaterad
Publicerad

Inför kvällens returmöte mot portugisiska Belenenses vill IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson se ett hav av blåvita supportrar på Gamla Ullevi.

”Vi är oerhört taggade för att ta oss till play off i Europa League. Med den tolfte spelare vi har tillgång till ser vi chanserna som mycket goda”, säger han.

IFk Göteborg är tvingade att vinna kvällens match mot Belenenses för att ha chans att ta sig vidare i Europa League. Seger med 1-0 eller med minst två mål gäller för avancemang i turneringen, då förra veckans möte slutade 2-1 till det portugisiska laget.

– Klart att vi kommer att försöka trycka på mer än vad vi gjorde på deras hemmaplan. Samtidigt får se hur det utvecklar sig med deras spel. Även om portugisiska fotbollsspelare har fotboll i blodet tror jag deras centrala mittfältare kommer att vara lite mer defensiva. För oss är det av största vikt att hitta en balans mellan hur mycket vi till en början ska gå framåt och samtidigt se till att de inte gör något mål, säger tränaren Jörgen Lennartsson på klubbens hemsida.

Europa League

Inför avsparken i kväll hoppas Lennartsson också mycket på de blåvita fansen.

– Vi är oerhört taggade och motiverade för att ta oss till play off i Uefa Europa League. Med det publikstöd och den tolfte spelare vi har tillgång till, ser vi chanserna som mycket goda, säger han.

Något som talar för att IFk Göteborg ska klara av att hålla nollan är målvakten John Alvbåge. Han har inte släppt in något mål på Gamla Ullevi på sex raka matcher, närmare bestämt sedan cupfinalen mot Örebro den 17 maj. Nya anfallaren Riku Riski är inte spelklar till kvällens match.

Tuff uppförsbacke för AIK

AIK föll tungt hemma mot grekiska Atromitos förra veckan och ska i dag försöka vända ett 3-1-underläge på bortaplan. I laget saknas Ebenezer Ofori, som drog på sig sitt tredje gula kort då han protesterade mot ett domslut i den andra halvleken senast, och också Noah Sonko Sundberg som fick rött kort för fasthållning.

För Elfsborgs del gäller att hålla Odds BK på avstånd. Den allsvenska tabellfyran vann det första mötet hemma på Borås Arena med 2-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet