Peter Reinebo Foto: Bildbyrån

Reinebo: ”Har inte hört något nytt”

Uppdaterad
Publicerad

Under dagen kom nya uppgifter från Reuters att IOK har börjat planera för ett uppskjutet OS. SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo tog senaste i går del av ett utskick från IOK men där finns inga tecken på något nytt beslut.

– Det finns inga nya uppgifter från IOK sen i går och det vi hörde från i går följer samma linje som tidigare, säger Reinebo till SVT Sport.

OS vara eller icke vara har en aktuell fråga i en värld av härjande coronaspridning. Hittills har IOK varit glasklara, OS kommer att bli av. I dag kom dock nya uppgifter från Reuters som gjorde gällande att IOK har börjat vackla och numer planerar för en uppskjutning av evenemanget.

SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo har inte hört något om planerad uppskjutning.

Tokyo 2020

– Det finns inga nya uppgifter från IOK sen i går och det vi hörde från i går följer samma linje som tidigare, säger Reinebo till SVT Sport.

De senaste dagarna har många idrottare och idrottsförbund uttryckt sin oro över hälsoläget kring att spelen ska arrangeras, helt normala reaktioner enligt Reinebo.

– Det är helt naturligt. Vi i Europa är mitt i det som man kan uppfatta av kulmen av det här tuffa läget. Min bild är att de kommentarerna speglar känslorna hos gemene man.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet